gata cu dilema

Am luat însfârşit monitorul. Nu este nici unul din cele 3 din postul anterior, este mai bun decât toate de acolo defapt (cică). Este tot ce mă aşteptam să fie chiar şi mai mult (un pixel mort, dar nu îl vezi decât dacă îl cauți, nu mă deranjează decât în subconştient – este în dreapta unde am paletele şi tools-urile).

Este vorba de Samsung 223BW. E mai bun decât Samsung-ul inițial (206BW), deşi e cu 3ms întârziat, pentru că are contrastul ceva mai bun (şi e super) şi e mai mare, iar 5 ms refresh în loc de 2 ms zice lumea că nu le simți, apoi cel mai important (şi care mi-a dat o grămadă de bătaie de cap până să găsesc soluția) acest model de Samsung nu este supus riscului loteriei seriilor – la care 206BW şi fratele lui mai mare 226BW au ruşinat Samsungul foarte disgrațios. Apoi e mai bun decât LG-urile deoarece cât le-am văzut în magazine lângă Samsunguri m-au făcut doar să-mi dau seama că au meritat bănuții în plus.

5 thoughts on “gata cu dilema

  1. Adi, scuza-ma dar am ras cu pofta. Adica ti-ai facut calcule peste calcule, statistici si sapaturi, mii de neuroni activati pe tema asta, iar pana la urma nu e nici unul din cele studiate si pe deasupra are si un pixel mort :)))))

  2. Well, acutally, Marius, are un pixel mort care nu e deasupra la nimic. Doar că monitorul nu era între cele pomenite pe blog și asta a fost pentru ca nu avea refresh-ul de 2ms.

    Nu știu ce interpretare nebuloasă ai făcut la ce am scris acolo (poate e vina mea). Primul post a fost scris din informațiile de până atunci și dacă nu făceam documentarea mă trezeam, pe langă cu un pixel mort și cu un ecran făcut în China (povestea cu seriile) și nu aveam acum 22″ (21,6″) cu contrastul ăsta lejer de 1000:1 (3000:1 dinamic) care îl face pe pixelul ăla să fie chiar sexy – ci aveam ori unul de 20″ cu contrast ceva mai slab și 90% șanse de culori razna și alte bugguri (care au făcut oamenii să regrete cumpărătura) ori un LG fie de 20″ fie de 22″ care (cu toată povestea cu seriile și chiar de-a fi o serie ghinionistă) nu se copară cu Samsungul – ca să nu zic că mă puteam trezi cu un pixel mort orice luam (e un risc dacă ți-l iei la comandă – defapt pățește lumea și când îl cumpără din magazin – who would have thought ).

    Rezolvarea dilemei nu a picat fără să aibă de aface cu neoronii mai sus menționați ci ca rezultat al ciondănrii lor pe temă – inclusvi monitoarele inițiale.