floating in life

http://www.youtube.com/watch?v=2dOwQNXYqq8

Alături de starea din urma cursului de Istoria Artei, cu pictura olandeză din sec. XVII, mai ales Johannes Vermeer – felul în care vedeau și reprezentau pictorii lumea în tablourile lor de atunci, plus o stare măgulitore / poate naivă în urma a altceva ce s-a întămplat seara trecută… e parcă perfectă melodia pentru a vedea lumea așa cum părea să o vadă Pieter de Hooch de exemplu. Sunt atâtea detalii în jurul nostru în orice moment, fiecare om, fiecare gest, detaliu al luminii, al umbrelor, reflexiilor, texturilor, fulgii în lumina farurilor și a stâlpilor izbindu-se între ei în vânt și în viteză spulberăndu-se pe asfalt.

Dacă intro-ul de la The XX m-a făcut să văd totul la un nivel macro, ca un zoom out în contextul Cosmosului, coverul ăsta m-a adus la un nivel micro în care revăd o lume excepțională în toată vastitatea Cosmosului unde încă nu știm alta la fel ca ea să o arătăm cu degetul. What brilliant odds for Earth to get this lucky, and how awesome the possibility of these chances for other planets in similar circumstances. The cosmos walking about wondering about itself and pondering how come it came into being.

Life is brilliant!

PS. Nu știu ce versuri are defpt melodia după care e făcut coverul și fac abstracție de ele deoarece e doar instrumental : – )